Universiteit Leiden - Leiden Family Lab

Universiteit Leiden en het LUMC

Het Leiden Family Lab is een samenwerking tussen de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Leiden en het LUMC.

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij ons op en email naar info@leidenfamilylab.nl

Leiden Family Lab

Leiden is een stad met veel cultuur en historie. Maar Leiden is ook de stad met de oudste universiteit van Nederland. Onderzoek, wetenschap en Leiden zijn daardoor al honderden jaren aan elkaar verbonden. Het Leiden Family Lab is een samenwerking tussen de Universiteit van Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar al vele jaren familieonderzoeken worden uitgevoerd.

Burgemeester Lenferink

Welkom in de prachtige stad Leiden, waar we al eeuwenlang onderzoek wordt gedaan. Niet voor niets noemen we Leiden dan ook Stad van Ontdekkingen. Eén van de projecten waarmee we nieuwe ontdekkingen hopen te doen, is het Leiden Family Lab. Onderzoek is heel belangrijk om erachter te komen waarom mensen geestelijk of lichamelijk ziek worden. En voor dit project zoekt de universiteit families. Door mee te doen aan dit familieonderzoek draagt u bij aan de kennis over hoe gedrag wordt doorgegeven van de ene generatie op de ander. Ik hoop van harte dat u daaraan mee wilt doen. Dit onderzoek is werkelijk uniek in de wereld. Geeft u daarom op voor Leiden Family Lab!