Universiteit Leiden - Leiden Family Lab

Meedoen aan onderzoek

Doe mee aan familieonderzoek van het Leiden Family Lab. Het is een mooie ervaring en een unieke bijdrage aan de wetenschap.

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij ons op en email naar info@leidenfamilylab.nl

Leiden Family Lab

Deelname aan een van onze onderzoeken is een leuke ervaring voor u en uw familieleden. Daarnaast levert u een belangrijk bijdrage aan de wetenschap. Deelname aan onderzoek is altijd geheel op vrijwillige basis. Er worden binnen het Leiden Family Lab altijd meerdere generaties van dezelfde familie uitgenodigd om mee te doen. Het Leiden Family Lab heeft verschillende familieonderzoeken met elk een eigen onderwerp en daarbij behorende vraagstelling. Per onderzoek kan het daarom verschillen wat er precies van de deelnemende families wordt gevraagd. Het kan daarom per studie ook verschillen of we op zoek zijn naar families met twee generaties, drie generaties of juist families met heel veel broers of zussen of jonge kinderen. Daarnaast kunnen de testonderdelen van het onderzoek zeer uiteenlopen, van een thuisbezoek met korte vragenlijsten tot aan een bezoek aan de universiteit. 

Ik heb een uitnodiging ontvangen van het Leiden Family Lab

Het kan zijn dat u een persoonlijk uitnodiging heeft ontvangen van de onderzoekers van het Leiden Family Lab. U en uw familieleden krijgen altijd gerichte informatie toegezonden over het specifieke familieonderzoek waarvoor we uw medewerking vragen. Hierin worden het doel en onderwerp van het familieonderzoek, maar ook de inhoud van de testonderdelen uitgebreid toegelicht. U bent dan nog tot niets verplicht. De onderzoekers zullen contact met u opnemen of u kunt zelf contact opnemen. Er kunnen dan altijd vragen worden gesteld aan de onderzoekers. Wij staan u graag te woord!

Ik wil graag meedoen, waar kan ik me aanmelden?

Als u een persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, kunt u kenbaar maken aan de onderzoekers dat u mee wilt doen. Contactgegevens zullen altijd vermeld staan bij de uitnodigingsbrief. Heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar willen u en uw familieleden wel meedoen aan een van onze familieonderzoeken? U kunt vrijblijvend informeren naar mogelijk geschikte onderzoeken die op dit moment binnen het Leiden Family Lab lopen. U kunt hiervoor het formulier Informatie aanvragen invullen op deze site of contact opnemen met de algemeen coördinator van het Leiden Family Lab, Dr. Inge van Soelen.