Universiteit Leiden - Leiden Family Lab

Familieonderzoek

Familie onderzoek is een belangrijk wetenschappelijk middel om het samenspel tussen genen en omgeving te kunnen onderzoeken.

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij ons op en email naar info@leidenfamilylab.nl

Leiden Family Lab

Het Leiden Family Lab

In het Leiden Family Lab, zoals de naam al zegt, draait het allemaal om de familie. Met familieonderzoek is het mogelijk om te onderzoeken waarom bepaalde eigenschappen vaker voorkomen binnen families en in welk mate dit nu wordt bepaald door het delen van genetische informatie of het delen van eenzelfde omgeving en opvoeding. Binnen het Leiden Family Lab hebben we verschillende familieonderzoeken lopen. Topwetenschappers uit verschillende diciplines proberen gezamelijk lastige vraagstukken rondom genen en omgeving op te lossen.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over het Leiden Family Lab: zoals onze doelstellingen, welke onderzoeksafdelingen meedoen aan deze onderzoeken en wat het voor u betekent als u bijvoorbeeld wilt meedoen aan een van onze onderzoeken.

We hopen dat families enthousiast zijn om aan dit nieuwe onderzoek mee te doen! Heeft u alsnog vragen over het Leiden Family Lab? Neemt u dan contact op met Dr. Inge van Soelen of vul het formulier in op deze website.