Universiteit Leiden - Leiden Family Lab

Onderzoekers

Verschillende onderzoekers zijn betrokken bij het Leiden Family Lab

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij ons op en email naar info@leidenfamilylab.nl

Leiden Family Lab

Professor Michiel Westenberg

De appel valt niet ver van de boom; kinderen lijken in allerlei opzichten op hun ouders: oogkleur, lichaamsbouw, maar ook qua emoties. Hoe werkt dat eigenlijk precies? Voor sommige eigenschappen weten we dat wel, zoals de kleur van onze ogen. Voor andere eigenschappen is dat nog een mysterie. Hoe wordt zoiets als verlegen of agressief gedrag doorgegeven? Gaat dat vooral via de genen, of heeft het meer te maken met de manier waarop gezinsleden met elkaar omgaan? Hoe dat zit leren wij heel graag van u en uw familieleden, we hopen dat families mee willen doen aan onze onderzoeken.

Professor Bernet Elzinga

Onze goede eigenschappen geven we natuurlijk graag door, zoals muzikaliteit of sportiviteit, maar andere eigenschappen zien we liever niet terug in onze kinderen, bijv. zwaarlijvigheid, of extreem verlegen of agressief gedrag.
Dit onderzoek kan hele nuttige informatie opleveren over hoe je het beste kan voorkomen dat een kind, net als zijn ouders, heel verlegen of agressief wordt. Hierdoor kunnen hulpverleners meer gericht hulp bieden aan kwetsbare gezinnen in de toekomst.